A minőségibb orgazmus spirituális és fizikai háttere

Ha arra a kérdésre keressük a választ, hogyan lehet jobb, hosszabb az orgazmus, illetve hogyan lehet mélyebben megélni, először is tisztázni kell, mi az orgazmus. Sokan úgy vélik, az orgazmus egy pici pontba besűrűsödött hiperszuper élmény. Az én definícióm szerint inkább egy egységélmény, amikor megtapasztaljuk, hogy minden rendben van a világban, nincsenek problémák és minden szuperül működik. Ebben az állapotban az idő sem létezik, így nehéz elképzelni azt is, hogy hogyan lehet hosszabbra nyújtani az orgazmust.

Amit a férfiaknak fontos megérteni, az a női orgazmus, hiszen ezen keresztül vezet az útjuk a saját jobb orgazmusukhoz. A női minőség érzelmileg és fizikailag is jobban bele tudja magát engedni a folyamatba. Spirituális szemszögből azt mondanám, ha a férfi felemeli istennői minőségbe a nőt, akkor az ő szemének tükrében a férfi is képes átélni a nő állapotát.

Fizikai szinten nézve a hosszabb, mélyebb beteljesülés kulcsa a magmegtartó orgazmus, amikor különválasztjuk a gyönyör élményét a spermium kiengedésétől. Több érv is alátámasztja ennek a módszernek a hasznosságát. Taoista tanok szerint egy bizonyos mennyiségű energiával születtünk és ez az energia megcsappan minden egyes ejakulációval.  Másrészt a spermium kiengedése energiavesztességel jár, a testünk feltöltő üzemmódba kapcsol, ami szintén akadályoz bennünket abban, hogy a szexuális tevékenységet folytassuk és ezáltal hosszabb orgazmust éljünk át. Gyász, egyfajta veszteség érzést is tapasztalhatunk orgazmus után.

A női pontszerű csiklóorgazmus is hasonló mechanizmusú, viszont a hirtelen felfutó energia nem kiszabadul a testből, hanem beürül a menstruációs vérbe. A tantrában 7 féle női beteljesülést lehet megkülönböztetni, köztük például a csikló-, illetve a spricceléssel járó orgazmusokat, ami azonban nem azonos energetikailag a férfi ejakulációval.

Nők képesebbek az energiamegtartó orgazmusra, a megébresztett magas vágyszintet nem kifelé engedik ki, hanem áramoltatják magukban. Akár spontán módon, tanulás nélkül is képesek erre. Könnyebben tapasztalnak e téren és ezáltal fejlődni is gyorsabban tudnak, ami a férfinak akár nehézséget is okozhat.

A megébresztett vágyenergiát megemeljük, áttranszformáljuk, szublimáljuk. A szájpadlásunktól indulva két nagy energiakör van a testünkben, ezeken könnyebben mozog az energia. A második csakra energiáját a szívcsakrába visszük, szeretetté alakítjuk. Érdemes megfigyelni, ahogy felhozod a szívedhez az energiát vagy akár a fejed búbjáig és ott kiáramoltatod egy magasabb tudatosság felé.

Fizikai szinten tehát a cél, az energiát megtartani az ejakuláció elkerülésével. Szokatlan lehet ez a technika, és ha eddig nem ezt tetted, nem baj. Szexuális képzettségünk nagy részét pornóból vesszük, ami éppen az ellenkezőjére kondicionál, mint amit én javaslok. Azt tanítják nekünk, hogy hogyan lehet minél többet, minél gyorsabban elélvezni. Ezek a videók 10 percbe sűrítik a szexuális élményt, ami egyrészt nem elég hogy a nőt is tűzbe hozzuk, másrészt azt tanítják, hogy a szexuális vágy felébresztése után a folyamat végén ejakulálni kell.

Gyerekkorban kezdik el az emberek az önkényeztetést, ráadásul titokban, emiatt hozzászoknak, hogy gyorsan kell végezni. Rögzül, hogy minél hamarabb el kell jutni az orgazmushoz. Sőt a fiatalok még azon is versengenek, hogy ki tud gyorsabban elélvezni.

Tehát több irányból vagyunk kondicionálva, hogy mihamarabb essünk túl ezen a tevékenységen. Innen indulunk a következő szintre, amikor partnerszex során ráébredünk, hogy nem biztos, hogy érdemes gyorsan lezavarni a dolgot. A következő állomás pedig az lesz, amikor az ejakuláció mentes orgazmust szeretnénk elérni. 

A cél, hogy az évtizedek óta kialakult beidegződéseket felülírjuk. Első lépésként ne nézz pornót vagy legalábbis csökkentsd az energiavesztéssel járó tartalmak fogyasztását. Naplózással monitorozni lehet, hogy mennyit nézel, ezáltal automatikusan csökkeni is fog az elfogyasztott tartalom. Továbbá lehet változtatni a pornó minőségén, például érdemes olyan kulcsszavakkal keresni tartalmat, mint “vágykeltő”, “érzéki”, “vágy”, “sensual”. Harmadik tanácsom, hogy ne hagyd abba a maszturbációt, hanem használd ezt a lehetőséget a fejlődésre. Próbáld meg minél hosszabbra nyújtani az élvezetet és szép lassan eljutni az ejakulációmentes orgazmushoz. 

Ahogy igyekszel elsajátítani az energiavesztéssel járó orgazmust, lehet, hogy meg fogod tapasztalni azt az érzést, amikor az ejakulátum már beürült az ondóvezetékbe, de még meg tudtad állítani. Mivel ez égő, fájdalmas gyulladást okozhat, érdemes nem itt megállítani a folyamatot, hanem már előbb. A vágygörbék videóban már említettem, hogy van az úgy nevezett vissza nem térési pont, és az a cél, hogy ez alatt próbáljunk meg lebegni a folyamatban. 

Önkényeztetés kapcsán tehát arra törekedjünk, hogy megemeljük a vágy szintünket, de gyakoroljunk kontrollt magunkon.Ha túl magasra emelkedik a vágyszint, akkor álljunk meg a folyamatban és várjuk meg, amíg visszahűlünk. Gyakoroljuk az erekcióvesztés és visszanyerés képességét egyedül, engedjük meg magunknak a vágycsökkenést A szeretkezés közben tapasztalt erekcióvesztés hatására sokan pánikba esnek, kapkodni kezdenek, és pont ezzel túl hamar érik el a csúcspontot. 

Az egyedüli maszturbáció alkalmasabb a gyakorlásra, mint a partnerszex, hiszen nincs ott a stimuláló fél. Tantrikus masszázs során megtapasztalható, hogyan lehet a felhúzott energia által megtapasztalni a magmegtartó vagy multiorgazmusos állapotot. 

Az orgazmus minőségi és mennyiségi fejlesztése céljából tehát minden olyan módszer segítségünkre lehet, ami a magmegtartást és az energia belső áramoltatását irányozza elő. Először egyedül gyakorolva írjuk át korábbi beidegződéseinket, hogy a későbbiekben partnerünkkel együtt és általa érjünk el egy minőségibb egységélményt.

december 15, 2020 By intIMI-CserepImre

Post a Comment:

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .