hogyan keszuljek fel a tantra masszazsra
Ráhangolódás

A tantra a személyes fejlődés, a spirituális kinyílás és a tudatosság növekedésének az útja. A tantrikus masszázs egy holisztikus masszázsforma, mely a testen túl a lélek és a szellem szintjén is segíti a Te átalakulásod. A masszázs eredménye mindig egyedi, minden vendég másképp éli meg. Mindannyian különbözőek vagyunk, egyéni történetekkel, személyiséggel. Ami egyikünk számára természetes, másnak óriási előrelépés lehet az életében. A végkifejlet sem lehet jó vagy rossz, mivel mindig hozzájárul, hogy egy teljesebb és tudatosabb énünket bontakoztassuk ki.

Az évek során számos vendéget láttam, akik mind különböző céllal érkeztek. De mégis el lehet mondani néhány fontos dolgot, melyet mindenki sikerrel alkalmazhat, ha fel szeretne készülni a tantra masszázsra. Az alábbiakban 8 pontban összegyűjtöttem ezeket.

Hasznosak lesznek a Te számodra is, ha szeretnél elindulni a tantra, így a tudatosság útján.

Hogyan készüljek fel a tantra masszázsra?

Természetesen ha egyik vagy másik pontban nem vagy magabiztos, nem jelenti azt, hogy a tantra masszázs nem lesz hatásos a számodra. Épp ellenkezőleg! Ha valahol elakadás van, a masszázs sikeresen túllendíthet rajta. A test-lélek-szellem egysége összetett, számos tényező szerepet játszik abban, hogy a masszázs igazán mélyreható és magával ragadó élmény legyen.

Az alábbi összeállításon túl érdemes lehet mások visszajelzéseit is elolvasnod.

1.      Önszeretet

Szeresd önmagad! Az önismereti utunk fontos élménye az önelfogadás. Elfogadni azt az embert, aki most vagyok, és elfogadom az az utat, amin most járok. Az önszeretet, és az önelfogadás elsajátítása rendkívül fontos a tudatosság és a spirituális fejlődés útján. Ne hallgass túlságosan arra a belső kritikus hangra, mely időnként kétséget és ítéletet mond a fejedben. Na hagyd, hogy lerombolja az önképedet, mivel Te is értékes ember vagy!

2.      A testünk szeretete

Önmagunk szeretete felébreszti bennünk a vágyat, hogy többet foglalkozzunk a testünkkel. Fordítva is igaz! Kezd el foglalkozni a testeddel, és meg fogod Őt szeretni. A tantra mellett, a jógát is megőrizte számunkra az indiai kultúra. A jóga útja nagyszerűen egységesíti a mozgás és az önszeretet kölcsönös fejlődését. A gyakorlatokon keresztül megismerjük a testünk határait. Az erősségeire építhetünk, a gyengeségeket erősíthetjük. Így egyre tudatosabbá és érzékenyebbé válunk.

Érezd az összes porcikád, és szeresd Magad!

3.      Mentális felkészülés

A testünk mellet az elménk szerepe is nagyon fontos a folyamatban. A relaxáció, a mindfullness, vagy a meditáció gyakorlatain keresztül, megtanulhatod gyorsan és hatékonyan lecsendesíteni az elméd azáltal, hogy nem reagálsz a megjelenő gondolatokra. A masszázs során ennek úgy veheted hasznát, hogy gyorsabban eléred az önátadás azon állapotát, melyben a leghatékonyabban történik meg a belső gyógyulás.

lingam masszázs felkészülés
Hogyan készüljek fel a tantra masszázsra?

4.      Kerüld a káros szereket!

A masszázs csodái akkor bontakoznak ki leginkább, ha tiszta az elméd. Ezért a masszázst megelőző héten kerüld a függőséget okozó szereket (alkohol, dohány, drogok).

Szalonunkban a tiszta tudatállapot előfeltétele a masszázsnak!

5.      Érkezz nyugodtan!

A tantra masszázs különleges élmény, ezért érdemes megadni a figyelmet neki. Vegyél ki aznapra szabadságot, és ne csinálj semmi stresszeset előtte. Kapcsold ki a munkahelyi telefont, és aludj egy jó nagyot. Indulás előtt, végy egy meleg fürdőt, ha szeretnéd gyújts füstölőt, és kerülj mosolygós „zen” állapotba. Indulj el időben a masszázsra, hogy kényelmesen oda tudj érni.

6.      Fontos a biztonság!

Akkor lesz sikeres a masszázs, ha teljesen el tudsz engedni, bele tudsz lazulni a jelenbe. Ehhez létfontosságú, hogy biztonságban érezd magad a szalonban, a masszőröd társaságában.

Természetesen ez az intuitív érzést nem lehet racionálisan sem befolyásolni, sem megmagyarázni. Ha nem érzed rokonszenvesnek a masszőrödet, nyugodtan mond meg ezt neki! A legfontosabb számunkra, hogy Te biztonságban érezd magad.

7.      És fontos a bizalom is…

A bemutatkozás során már érezned kell, hogy létrejön egyfajta kezdeti bizalom. Ekkor tudsz igazán megnyílni, és ekkor mersz sebezhetőnek mutatkozni, anélkül hogy ítélkeznél önmagad felett. Több száz vendégünk tapasztalta meg, hogy milyen kinyílni egy idegen ember előtt. Ezzel olyan mentális gátak szakadhatnak át benned, melyek végig kísérték az eddigi életed. Ez azonban csak akkor történhet meg, ha bízol a masszőrben, bízol a masszázsban még akkor is, ha előtte nem vettél részt ilyen rítusban.

8.      Kérdezz bátran!

A masszázs mindig beszélgetéssel kezdődik, ahol megoszthatod a kérdéseidet, vagy aggodalmaidat, amik ott lebegnek a gondolataidban. Szívesen megválaszoljuk őket!

Engedj el mindent, hiszen a tantra az elengedésről szól!

Ha szeretnéd kipróbálni a tantra masszázst, akkor foglalj időpont budapesti szalonjaink egyikébe. Tapasztalt férfi és női masszőrök közül választhatsz!