A prosztata masszázs előnyei
A prosztata masszázs előnyei

6 ok, amiért érdemes kipróbálni a prosztata-masszázst!

Sok férfi élvezi a prosztata stimulálását, ami oda vezetett, hogy a szervet a „férfi G-pontnak” tartják.

Megfelelő stimulációval prosztataorgazmus is bekövetkezhet…

Tudtad, hogy van Nemzeti Prosztata Egészséghónap?

A prosztata masszázs előnyei

A prosztata egy titokzatos, félreértett szerv. A férfi húgyhólyagja és végbélnyílása között található diónyi méretű mirigy, amelynek fő feladata a folyadéktermelés, amely az ejakuláció során az ondó részeként távozik. Ez a prosztatarák forrása is, amely a férfiak leggyakoribb rákos megbetegedése. Bár sok férfi retteg az első prosztatavizsgálattól, DE az úgynevezett „férfi G-pont” az észbontó öröm forrása is lehet, azok szerint, akik már átélték a prosztataorgazmust.

Bár sok férfi óvakodik az anális stimulációtól, a férfi G-pont egyre inkább beszédtéma – és a prosztata masszírozók is egyre elterjedtebbek -, mivel a (hetero) férfiak végre kezdik felismerni, milyen kellemes érzés átélni egy teljes testet átfogó prosztataorgazmust.

1. Segíthet a merevedési zavarok kezelésében.

A potenciális előnyök mögött álló elmélet a prosztata finom fejése vagy masszírozása következtében javuló véráramlásról szól. Mivel az erekció nagyrészt a jó véráramlás eredménye, bármilyen növekedés potenciálisan jobb merevedéshez vezethet.

Fontos megjegyezni, hogy nincs sok tudományos irodalom, amely véglegesen bizonyítaná, hogy a prosztatamasszázs javíthatja a merevedési funkciókat. Várjuk a fejlemémeket.

2. Segíthet a vizeletáramlás javításában.

A prosztatamasszázs hatására a vizeletáramlásban megfigyelhető javulás a prosztata gyulladásának csökkenése okán történhet meg. A vizeletnek egyenletes gőzzel kellene kijönnie, de ha egy férfinak megduzzadt a prosztatája vagy gyulladása van, a prosztata irritálhatja a hólyagot, ami miatt a vizelet áramlása a hólyagból a húgycsövön keresztül lassú vagy akár meg is szakadhat.

Aki ilyen problémával küzd, az kipróbálhatja a Kegel-gyakorlatokat is.

3. Enyhítheti a fájdalmas magömlést.

A fájdalmas magömlés ritka, de előfordul. Eredete lehet a mellékhere (a herék közelében lévő csőrendszer, amely a spermiumokat tárolja és szállítja), a prosztata, az ondóhólyagok és/vagy a húgycső fertőzéséből vagy gyulladásából. Jelezheti az ejakulációs csatorna elzáródását is. A masszázs csökkentheti a prosztata gyulladását, és kevésbé fájdalmassá teheti az ejakulációt.

A fájdalmas ejakuláció másik oka lehet a feszes medencefenéki izmok, ami akkor fordulhat elő, ha a férfiaknak gyulladása vagy fertőzése van a prosztatában. Lingam, vagy prosztata masszázs során ezek az izmok az érintések hatására ellazulnak. Így a kézi manipuláció a masszázs során tovább enyhítheti az ejakulációs fájdalmat.

prosztata fajdalom
A prosztata masszázs előnyei

4. Segíthet a prosztatagyulladás kezelésében.

A prosztatagyulladás aktív korú férfiak esetében gyakori és hosszútávú fennállása hozzájárulha a prosztatarák kialakulásához.

A tünetek közé tartozik minden, a vizeléskor jelentkező égő érzéstől az ejakulációval járó fájdalomig, a pocsék vizeletáramlásig, valamint a gáton a herezacskó mögött és a végbél előtt jelentkező kellemetlen érzésig.

Bár a prosztatagyulladás elsődleges kezelési módja az antibiotikum, az orvosok a prosztatamasszázst is alkalmazzák kezelési módszerként, pozitív eredményekkel, bár ezt nem támasztják alá tudományos vizsgálatok. Az egyik pozitív tapasztalat a NASA egyik űrhajósával történt meg, akinél a Holdra-szállás expedíció indulása előtt diagnosztizálták a gyulladást.

5. Segíthet enyhíteni a megnagyobbodott prosztata tüneteit.

A megnagyobbodott prosztata, vagy jóindulatú prosztata hiperplázia (BPH) rendkívül gyakori. Amerikai statisztikák szerint ez a leggyakoribb prosztataprobléma az 50 év feletti férfiaknál.

 A prosztatagyulladáshoz hasonlóan a leggyakoribb tünetek a fájdalmas vizelés, a vizeletvisszatartás és a gyakori vizelés.

A BPH-ban szenvedő férfiak gyakran szedhetnek gyógyszereket, hogy ellazítsák a hólyagizmokat és megkönnyítsék a vizeletürítést, vagy hogy megpróbálják csökkenteni a prosztata méretét. Egy 2006-os kis esettanulmány szerint az ilyen gyógyszerekkel kombinált rendszeres prosztatamasszázs is segíthet a tünetek enyhítésében.

prostate-massage-anatomic
Mi történik odabent?

6. Csodálatos érzés!

A „férfi G-pont” tele van több ezer idegvégződéssel, kis területre koncentrálódva, hasonlóan a csiklóhoz. Ez azt jelenti, hogy stimulálás közben, nagyon-nagyon jó érzéseket élhetünk át. Sőt, egyes férfiak arról számolnak be, hogy már pusztán a prosztata ingerlésével is képesek eljutni az orgazmusig.

Bár nincs elég kutatás arra vonatkozóan, hogy a prosztataorgazmus konkrétan csökkentheti a prosztatarák kockázatát, általánosságban elmondható, hogy a több orgazmus jót tesz a prosztata egészségének.

Készen állsz a teljes testre kiterjedő prosztataorgazmus megtapasztalására?

Ismerd meg az intimázs szolgáltatásait, és foglalj időpontot!

Tapasztalt masszőreink várnak Téged!