Egyre többet találkozni az intimitás szóval a mainstream médiában is. Az intimitás a kapcsolatban láncolja össze a párokat. Erősíteni, létrehozni és fenntartani nem könnyű feladat. Ráadásul sokan sokfélét értünk alatta.

Az intimitás a latin „intimitas” szóból ered, melynek szó szerinti jelentése legbelső, de így is fordítják:

Bizalmasság, bensőségesség, meghittség.

Hogyan erősíthetem az intimitást a kapcsolatomban?

Ha úgy érzed, hogy itt az ideje új szintre emelni az intimitást, akkor ezt vágyad fontos, hogy a partnereddel is tudasd. Drága coachok és terapeuták helyett üljetek le egymással szemben, és őszintén beszélgessetek.

intimitás a kapcsolatban
Meghittség

Elég ezt a négy szót kibontani:

Legbelső

Fel kell fedned magadban, a legbelső lényed, a vágyaiddal, csalódásaiddal, örömöddel és érzéseiddel együtt. Őszintén felvállalni azt, ami benned van.

Bizalmasság.

Tedd félre a félelmed, hogy amit mondani fogsz, az a partnered számára esetleg bántó, vagy elszomorító lesz. Az őszinteség mindig meghozza a gyümölcsét. Ha számára is nyilvánvalóvá válnak a szükségleteid, akkor fog hozzád alkalmazkodni. Bízz benne!

Bensőségesség

Fel mered vállalni a legféltettebb titkaid és vágyaid Őelőtte? A játszmák nélküli őszinte éned lehet hogy néha fájdalmat okoz, de mindig lehet rá számítani! Nem hallgatja el a sértettségét, nem gyűjt tüskéket és szenvedéllyel szeret. Hiteles lesz. Kinyitni a bennső lényem, a szerelmembe vetett bizalmam fő jele.

Meghittség

Beszéljétek meg, hogy mit jelent számotokra e meghittség!

A kapcsolatotok mely pillanatában élitek meg leginkább?

Reggel, mikor összebújtok ébredés után és találkozik a homlokotok…

Egy közös sétán a természetben, vagy épp otthon ha a gyerekek a nagyinál vannak…

Éld meg az intimitást az érintésben!

intim masszázs
Bensőségesség

Most egy percre dőlj hátra, és képzeld el, hogy este lefekvés előtt egymásnak szenteltek egy órát. Telefon és internet kikapcsol, egy gyertya lángra gyúl, és hangulatos zene szól.

Bensőséges óra ez, melyben a csend, az érintések és egymás tekintete mesél. Figyeljetek a részeltekre. Tudod melyik ruhád szereti a párod? Vedd fel! Szóljon a kedvenc zene és főzzetek egyet a kedvenc teátokból. Tegyétek meghitté ezt a rövid időt. Ez a figyelmesség tisztelet a partnered felé, amellyel szavak nélkül is el tudod mondani, hogy sokat jelent Ő a számodra.

Csendben érintsétek meg egymást. Ölelések, gyengéd és heves simítások.

Legyen mindkettőtök számára egy dedikált idő, amikor csak hanyatt fekszik, és élvezi az odaadó figyelmet. Képzeld el, hogy a partnered egy hegedű, amit az érintéseddel szólaltatsz meg… Engedd, hogy ő legyen a vonó, játszd el vele a szerelmed szimfóniáját. Mesélj vele a testén. Simítsd végig, hogy mit szeretsz rajta, mi hoz lázba Téged. Légy kreatív! Ez a rövid kaland újra máglyát gyújthat a szívetekben.

Az érintésed őszinte, nem hazudik. Bármi is történik, a meztelen igazság jelenik meg.

Teremtsétek meg az időt a meghitt, közös pillanatokhoz!

Hogyan érinthetek jobban?

Sokaknak kihívás, hogy az érintésen keresztül kapcsolódjanak. Nem tanították meg a szülők, vagy a korábbi partnerek. Szerencsére bármikor fel tudod éleszteni magadban ezt a képességet.

Ha szeretnél magabiztossá válni, akkor gyere el egy intim masszázs oktatásra. Tapasztalt masszőrök fognak vezetni Téged. Egy tanfolyam végére olyan kulcsfontosságú ismeretekkel gazdagodsz, melyel mindig le fogod nyűgözni a szerelmed. Így válik sziklaszilárddá az intimitás a kapcsolatban.

Jóni masszázs - ÉlménybeszámolóKata testközeli tapasztalatai, az Ő forró és pikáns tollából.