Újabb tippek a tantra masszázshoz. Igyekszünk minél jobban körüljárni a témát a számodra, hogy teljesebb képet kapj a tantra masszázsról. Az első 6 tippet a cikk végén lévő hivatkozásról érheted el.

7. Masszázsról masszázsra egyre szabadabban

joni masszazs elony felszabadultsag
Felszabadító erő

A tantra masszázs felszabadító erejét már az első alaklom után megérezheted. Legtöbben igencsak a határaikat feszegetik, amikor ilyen masszázsra adják a fejüket. Azzal, hogy tudatosan szembe mész a félelmeiddel, átnyomhat érzelmi és mentális blokkokon, melyek eddig megkötöttek téged. Ezek leomlása megnöveli a teret mind az elmédben, mind a szívedben. Szabadabbá válik az öröm megélése a mindennapokban, és észreveszed, hogy a kreatív energiák alkotásra hívnak.

Ha egymás után több masszázson is részt veszel, észre fogod venni, hogy amit az elsőnél nehéz volt elengedni, legközelebb már sokkal könnyebben megy. Ez, az épülő bizalomra és a biztonságra vezethető vissza. Egyrészt, megismerted a folyamatot, így tudod mire számíthatsz. Másrészt megismerted a masszőrt, és kialakult felé egy olyan bizalom, melybe jobban bele tudsz lazulni és ki mersz nyílni, ami nagyon csodás!

De vigyázz: nincs szex!

Amikor megtapasztaljuk a tantra masszázs áldásos hatásait, nagy hálát érezhetünk a masszőrünk felé. Az a jó, ha ez személytelen marad, hiszen a masszázs eredménye csak rajta keresztül nyilvánult meg. Nem szerencsés, ha a masszőr és a befogadó között szexuális kapcsolat létesül. Egy hiteles tantra masszőr tudja mindezt, és nem bonyolódik bele ilyen kapcsolatba. A határok masszázsról-masszázsra változhatnak, és fontos, hogy tudatosak legyünk ebben.

tantra masszázs intimázs
Tantra masszázs tippek

8. Gyakorlat teszi… a masszázst tökéletessé

Természetesen senki nem születik le profi tantra masszőrként, de ha kitartóan gyakorolsz, észre fogod venni a fejlődés önmagadon, akár fogadóként, akár masszőrként. Szerencsére ehhez nem kellenek évek! Légy szeretetteljes, és figyelmes a partnere(i)d irányába. Egyre jobban megismered ő(ke)t, megismered az apró rezdülései(ke)t. Látni fogod, hogy milyen érintések, vagy szavak segítenek elérni az extázis állapotát. Ez minden embernél más és más, de ami közös:

Annál intenzívebb lesz az élmény, minél inkább biztonságosabb a tér, és minél inkább bele tudtok lazulni a folyamatba!

„Egyetlen érintés felér tízezer szóval.”


Harold Bloomfield

9. Megteremteni az egyensúlyt a szexualitás és a szeretet között.

A tantra masszázs folyamata egyrészről, aktiválja az energiát a szakrális és a szívcsakrában. Másrészről kialakítja a megfelelő áramlást az (energia) testben. Gyakorlatilag ma senkinél nem áll fenn az egészséges egyensúly. A férfiakban túlteng a szexuális aktivitás, míg a szív sokszor zárt. Hölgyeknél ellenkezőleg, a szív csakrában nyitottak, miközben a szexualitásuk a háttérbe szorul. Ez nem csak a mi hibánk, az elmúlt korok emberei adták örökségül. De mi tudunk tenni azért, hogy ez megváltozzon bennünk! A tantra masszázs helyre tudja állítani a szexualitás és a szeretet közötti egyensúlyt.

10. Adj teret a visszajelzéseknek és az integrációnak.

Bár többször hangsúlyoztuk, hogy a tantra masszázs során a szexuális energiákkal dolgozunk, mégis nagy fontossága van a testbeszédnek. Hagyd, hogy a tested őszintén beszélhessen. Az apró rezdülések, sóhajok, borzongások, szavak mind-mind segítenek Téged és a masszőrt is megérteni, hogy mire vágysz. Merj beszélni közben is, akár jó akár kellemetlen az amit mondani szeretnél.

Ekkor tud az élmény kiteljesedni.

Masszázs után ne kapkodj, hagyj időt magadnak feldolgozni azt, hogy mi is történt Veled. Ne feledd, itt sincs sem jó, sem rossz. A folyamat teérted van, a személyes fejlődésedért. A masszázst követő napokban is figyelj magadra, a gondolataidra, az álmaidra. A naplózás kiválóan segíti a feldolgozást.

tippek a tantra maszázshoz
Én Idő

11. A tantra masszázs több mint szexuális élvezet, nem célja az orgazmus.

Az intimázs masszőreinek közös véleménye, hogy a tantra masszázsnak semmi köze a szexhez! Aki tantrikus szexet akar, tovább kell keresnie. Hasonlóan azokhoz, aki csak a happy finisht szeretnék elérni. Számtalan erotikus masszőr található az interneten aki ilyen szolgáltatást kínál. A mi célunk az energiák felszabadítása, nem az orgazmus elérése.

Jóni és Lingam masszázs

A tantra masszázs azon formái, melyek a női nemi szervet, illetve a hímvesszőt is érintik. A kifejezések szanszkrit nyelven vannak, jelentésük:

Jóni: Szent tér, forrás, anyaméh. Lingam: Fényrúd, oszlop, a teremtő

A hindu kultúra isteni tulajdonságokkal ruházza fel őket, hiszen a kettő egyesülése révén valósul meg a teremtés. A hiteles tantra masszőr érti ennek a jelentőségét, és emiatt képes a megadni azt a figyelmet és szeretetet, melyre  a sikeres masszázshoz szükség van.

Azért van kiemelt jelentőségük a masszázsban, mert sok traumát, érzelmi blokkot tudunk ide gyűjteni az életünk során. Legyenek azok mások, vagy a saját gondolataink által előidézett dolgok. A masszázsuk során nem lehet elbújni. Bátorság és szeretet kell, hogy meg merjünk nyílni úgy önmagunk, mint a masszőr felé.

12. Töltsd fel az energiaszinted!

A masszázs célja, hogy több energiád legyen utána mint előtte! Bizonyára Te is ismered azt, hogy a férfiak az orgazmus után gyakorlatilag lemerülnek, és elalszanak. A tantrikus hagyomány szerint ez azért van, mert az ondóban tárolt életerőt elveszítik ilyenkor. Ezért nem célja az oragazmus a masszázsnak! Elsőre furcsa lehet, hogy a felfokozott izgatottságot nem kíséri levezetés. A szexuális energiát szétterítjük a testben, és ezzel átalakítjuk.


Tippek a tantra masszázshoz cikkünk első részét is érdemes elolvasnod

Ha szeretnéd a masszázs Te magad is kipróbálni, akkor foglalj időpontot budapesti szalonjaink egyikébe.